بهره برداری از ۲ دکل جدید ارتباطی تا پایان خرداد امسال
ایسنا/مازندران مدیر منطقه اپراتور ایرانسل در شمال کشور از اصلاح آنتندهی در برخی مناطق شهری و روستایی مازندران خبر داد و گفت: تا پایان خرداد، دو دکل جدید به ارزش ۱۴ میلیارد تومان وارد مدار بهرهبرداری میشود.
محمدنقی نوبخت، چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در جلسهای که با حضور معاون وزیر ارتباطات در فرمانداری قائمشهر برگزار شد، اظهار کرد: بررسی و اصلاح آنتندهی و اینترنت در برخی مناطق شهری و روستایی از جمله روستاهای سیدابوصالح و پرچینک در حال انجام است. همچنین مشکل آنتندهی در شهرک نساجی قائمشهر نیز تا پایان تیرماه برطرف خواهد شد.
مدیر منطقهای اپراتور ایرانسل در شمال کشور با اشاره به سرقت بالای باتری و کابل در مازندران، این مسئله را یکی از معضلات جدی دانست و گفت: متأسفانه باتریهایی که در حال حاضر در سایتها استفاده میشود، به دلیل قطعیهای مکرر برق، به پایان عمر خود نزدیک شدهاند و همین موضوع باعث کاهش پوشش و کیفیت شبکه میشود.
وی با بیان اینکه در برخی روستاها با مقاومت مردم برای احداث دکل مواجه هستیم، افزود: ساکنان برخی مناطق روستایی نگران اثرات احتمالی دکلها بر سلامتی خود هستند که این نیز از چالشهای جدی ما در توسعه پوشش ارتباطی است.
نقش موثر فناوری و ارتباطات در توسعه همه جانبه شهرستان
فرماندار قائمشهر نیز با تاکید بر اهمیت فناوری در توسعه، از اقدامات انجامشده در حوزه ارتباطات و زیرساختهای الکترونیکی قائمشهر خبر داد.
ابوذر قربانی، با اشاره به اینکه فناوری اساس پیشرفت است، گفت: فناوری و ارتباطات نقش اساسی در تمامی امور ایفا میکنند.
وی افزود: نقش فناوری بهویژه در فرآیند انتخابات، بهوضوح محسوس و مشهود است.
فرماندار قائمشهر با اشاره به وضعیت توسعه در شهرستان، اظهار کرد: قائمشهر به لحاظ توسعه شرایط پایداری دارد و هرچند باید بهصورت کامل مکانیزه شود، اما وضعیت فعلی نیز مناسب است.
او با تأکید بر لزوم تلاش بیشتر برای گامهای بعدی در حوزه فناوری و ارتباطات، ادامه داد: ۳۴ آموزشگاه، ۹۵۰ کیلومتر فیبر نوری و ۱۰۰ دفتر پیشخوان خدمات الکترونیکی در شهرستان فعال هستند. همچنین دو مرکز رشد، سپاه کربلا و دانشگاه آزاد نیز در این حوزه نقشآفرین هستند.
قربانی استفاده از اعتبارات طرح (USO) برای توسعه پوشش ارتباطی در مناطق گردشگری خبر داد و گفت: با وجود ظرفیتهای دانشگاهی و گردشگری، هنوز رومینگ در قائمشهر فعال نشده است.
وی افزود: در جاده نظامی قائمشهر و سایر مناطق، پوشش آنتن، دکلهای GPS و زیرساختهای ارتباطی در حال توسعه هستند اما هنوز با مشکل مواجه است.
قطع ارتباطات در زمان قطعی برق پذیرفتنی نیست
عمران عباسی، نماینده مردم قائمشهر، سیمرغ، سوادکوه، سوادکوه شمالی و جویبار در مجلس، با اشاره به مشکلات زیرساختی ارتباطی، از ضرورت بهروزرسانی و تکمیل پروژههای مخابراتی و فیبر نوری در حوزه انتخابیه خود تا پایان سال جاری خبر داد.
وی با اشاره به اینکه در استان مازندران ۴۲ میلیون نفر مسافر ثبت شدهاند که ۱۵ میلیون نفر آنها شباقامت داشتهاند، افزود: نرمافزارهایی مانند نشان، بلد و گوگل نقش کلیدی در هدایت این مسافران ایفا کردهاند و در صورت قطع دسترسی به این ابزارها، مسافران در مسیر خواهند ماند. بنابراین، توجه جدی به زیرساختهای ارتباطی بسیار ضروری است.
نماینده مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت پروژههای منطقه، گفت: ۱۹ پروژه در حوزه انتخابیه با مرکزیت قائمشهر در دست اقدام بوده که باید به سرانجام برسد.
وی ادامه داد: همچنین ۱۸ پروژه در بسته ۱۴۰۳ و ۲۰ پروژه در بسته ۱۴۰۴ برنامهریزی شده بود که هنوز به نتیجه نرسیده است. این وضعیت باید بهعنوان مسئله جدی دیده شود و نه صرفاً یک تأخیر اجرایی.
عباسی با انتقاد از قطعیهای برق و تأثیر آن بر ارتباطات، افزود: وقتی برق قطع میشود نباید نفس مردم نیز قطع شود. مردم تحمل ندارند که ارتباطاتشان، از جمله گوشی و فضای مبادلاتی، نیز قطع شود. باید برای زمانهای قطعی برق، راهکار جایگزین ارتباطی پیشبینی شود.
وی با اشاره به چالشهای توسعه فیبر نوری در مناطق کمتر برخوردار، تأکید کرد: در شهرهایی مانند سوادکوه، پلسفید و زیراب، هزینههای فیبر نوری برای مردم بالاست و شهرداریها باید تأمین این هزینهها را برعهده بگیرند.
نماینده مردم قائمشهر خطاب به مدیران شرکتهای ایرانسل و مخابرات تأکید کرد: در تمام مناطقی که پروژههای دکل و آنتندهی انجام نشده، باید این پروژهها تا پایان هفته دولت به اتمام برسند و تا پایان سال جاری نباید هیچ نقطهای از شهرستانهای پنجگانه و حوزه انتخابیه بدون ارتباط باقی بماند.
آنتندهی حتی در قلب شهر هم صفر میشود
علی کشوری، دیگر نماینده مردم قائمشهر و حوزه انتخابیه، با انتقاد از ضعف آنتندهی در مناطق شهری و جادهای، خواستار تسریع در اجرای دکلهای مخابراتی و رفع چالشهای مربوط به همزمانی پروژههای فیبر نوری و ضعف ADSL شد.
وی گفت: جاده کیاکلا از پوشش آنتندهی مناسبی برخوردار نیست و در مواقع حوادث و شرایط اضطراری، دسترسی به خدمات ارتباطی با مشکل مواجه میشود.
کشوری افزود: احداث دکلهای مخابراتی میتواند راهکار مؤثری برای حل این معضل باشد.
نماینده مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه محدودیتهای آنتندهی فقط به مناطق روستایی و کوهستانی خلاصه نمیشود، خاطرنشان کرد: حتی در مناطق شهری و در قلب شهر، آنتندهی بهطور کامل قطع میشود که این موضوع نگرانکننده است.
او با انتقاد از برخی رویههای اجرایی در پروژههای زیرساختی گفت: در مناطقی که هنوز خدمات ADSL با مشکل مواجه هستند، اجرای پروژههای فیبر نوری در حال انجام است. این همزمانی بدون رفع مشکلات قدیمی، چالشبرانگیز بوده و نیازمند بازنگری و اولویتبندی دقیقتر است.
چالشهای ارتباطی سوادکوه زیر ذرهبین
رمضان پاریاو، فرماندار سوادکوه نیز در جلسه بررسی زیرساختهای ارتباطی در حوزه انتخابیه قائمشهر، با اشاره به وضعیت خاص جغرافیایی سوادکوه، خواستار رفع موانع موجود در توسعه زیرساختهای مخابراتی و اجرای پایش تصویری در محورهای مواصلاتی شد.
وی گفت: صد درصد ادارات و بانکهای شهرستان سوادکوه به شبکه فیبر نوری متصل هستند، اما با این حال سایتهای ایرانسل و همراه اول در این شهرستان با چالشهایی مواجهاند.
فرماندار سوادکوه با اشاره به موقعیت کوهستانی منطقه، افزود: سوادکوه با وجود شرایط سخت جغرافیایی، یک منطقه مواصلاتی مهم و تنها مسیر کامیونرو در این محور محسوب میشود، از این رو آسیبپذیری و تهدیدهای احتمالی در این منطقه بسیار بالاست و زیرساختهای ارتباطی آن باید با دقت بیشتری تقویت شوند.
پاریاو خاطرنشان کرد: یکی از موانع مهم در اجرای طرحهای هوشمندسازی، بهویژه پایش تصویری در مسیرهای پررفتوآمد، فراهم نبودن زیرساخت فیبر نوری در برخی مناطق سوادکوه است که مانع از تحقق این اهداف شده است.
افزایش ارتفاع دکل و نصب پارکینگ فیبر نوری از ضروریات است
رجبعلی وهابی، فرماندار سیمرغ هم در جلسه بررسی زیرساختهای ارتباطی حوزه انتخابیه قائمشهر، با اشاره به نیازهای ارتباطی شهرستان، بر لزوم تسریع در اجرای مصوبات و تکمیل پروژههای مرتبط تا پایان خرداد و هفته دولت تأکید کرد.
وی اظهار کرد: با توجه به نیاز رو به رشد مردم به خدمات ارتباطی، بهویژه آنتندهی تلفن همراه، باید نسبت به افزایش ارتفاع دکل ایرانسل در منطقه اقدام شود.
وهابی گفت: همچنین نصب پارکینگ فیبر نوری از جمله الزامات مهم زیرساختی در سیمرغ است که باید هر چه سریعتر اجرایی شود.
وی با تأکید بر اجرای دقیق مصوبات گفت: برخی از مصوبات باید تا پایان خرداد ماه به بهرهبرداری برسند و برخی دیگر نیز باید تا پایان هفته دولت افتتاح شوند. تسریع در روند اجرای پروژهها برای پاسخگویی به نیاز مردم، ضرورت دارد و نباید با تأخیر مواجه شود.
زیرساخت ارتباطی شهرستان چالشبرانگیز است
محمد مدانلو، فرماندار جویبار نیز با اشاره به کمبودهای زیرساختی در حوزه ارتباطات، از راهاندازی سایتهای جدید مخابراتی خبر داد و خواستار توسعه بستر ارتباطات برای حمایت از کسبوکارها و دانشجویان شد.
وی گفت: زیرساخت ارتباطی شهرستان دچار چالش جدی است و متأسفانه مردم و مسافران نمیتوانند از ظرفیتهای مناسب ارتباطی در جویبار بهرهمند شوند.
فرماندار جویبار با اشاره به اقدامات انجامشده در سالهای اخیر اظهار کرد: پیش از آغاز سال ۱۴۰۴، سه سایت جدید ارتباطی در شهرستان راهاندازی شد و هفت نقطه دیگر نیز برای نصب و راهاندازی دکلهای مخابراتی شناسایی شدهاند.
مدانلو با تأکید بر نقش ارتباطات در توسعه اقتصادی گفت: در حوزه کسبوکار، بستر ارتباطات باید بهگونهای گسترده و پایدار باشد که برای دانشجویان، کسبه و فعالان اقتصادی مشکلی ایجاد نشود.
قطع برق، سایتهای ارتباطی را از کار میاندازد
در ادامه جلسه بررسی مشکلات زیرساختی ارتباطات در حوزه قائمشهر، فرماندار سوادکوه شمالی از ناترازیهای ایجادشده بر اثر قطع برق، نبود باتری پشتیبان در برخی سایتها و ضعف عملکرد برخی پیمانکاران و دستگاههای اجرایی انتقاد کرد.
جمیله قائی پاشا، فرماندار سوادکوه شمالی هم با اشاره به مشکلات ایجادشده در زمان قطع برق، گفت: برخی سایتهای ارتباطی فاقد باتری هستند و بهمحض قطع برق از کار میافتند. این وضعیت موجب ناترازی جدی در خدمات ارتباطی میشود که در شرایط بحرانی میتواند تبعات جدی برای مردم داشته باشد.
او با تأکید بر ضرورت تأمین تجهیزات پشتیبانی برای سایتهای ارتباطی، افزود: با وجود تحریمها که محدودیتهایی در انتقال تجهیزات به شهرستانها ایجاد کرده، استان مازندران بهعنوان یک قطب گردشگری، نباید در ارائه خدمات پایهای ارتباطی دچار ضعف باشد.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز
آخرین دیدگاهها