سالیوان نمی دانم دارایی های مسدود شده ایران در دستور کار بایدن
نیویورک – ایرنا- جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید اظهار داشت: نمی دانم موضوع دارایی های مسدود شده ایران در کره جنوبی در دستور کار روسای جمهوری آمریکا و کره جنوبی قرار خواهد گرفت یا نه؟
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را در سفر به کره جنوبی و ژاپن همراهی می کند، این مطلب را در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا رئیس جمهوری آمریکا در سفر به کره جنوبی به موضوع هفت میلیارد دلار دارایی مسدود شده ایران خواهد پرداخت؟ بیان کرد.
مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: ما در سطح کارشناسی و تکنیکی به صورت منظم با کره جنوبی در این خصوص صحبت می کنیم. این مسله به تحریم ها علیه برنامه هسته ای ایران مرتبط است. من نمی دانم که در دستور کار دو رئیس جمهوری خواهد گرفت یا نه ؟
مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به سوال دیگری در خصوص موضع واشنگتن در مورد این دارایی های مسدود شده گفت: دیدگاه ما این است که تا زمانی که ایران به پیشبرد برنامه هسته ای خود ادامه می دهد، تحریم ها باید اجرا شوند.
وی در تداوم سیاست شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ به رغم اذعان سیاستمداران آمریکایی و دولت بایدن و نیز وعده بازگشت بایدن به برجام و انتقاد از دولت پیشین آمریکا برای خروج از برجام ادامه داد: ما باید همکاری با متحدان و شرکای خود را ادامه دهیم تا شاکله فشارهای اقتصادی علیه آنها (ایران) را حفظ کنیم تا آنها را در نهایت ترغیب به قبول یک توافق کاملا منصفانه و معقول و منطقی که در وین روی میزاست، کنیم.
ایران که چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان را دارد یکی از تامین کنندگان اصلی نفت برای کره جنوبی بوده و در مقابل تجهیزات صنعتی و لوازم خانگی و قطعات خودرو از این کشور وارد کرده است.
کره جنوبی در سال ۲۰۱۷ مقادیری نفت به ارزش ۷.۸ میلیارد دلار از ایران وارد کرد که پول آن پرداخت نشده و از سال ۲۰۱۹ نیز به بهانه تحریمهای آمریکا خرید نفت از ایران را متوقف کرد.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، از ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شده بود و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتهاند.
آمریکا مدعی است: اگر ایران خواهان لغو تحریمها فراتر از توافق هستهای ۲۰۱۵ است، باید به نگرانیهای آمریکا فراتر از برجام رسیدگی کند.
دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و نیز تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته است.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران می گوید: توافق خوب و قابل اتکا در دسترس است اگر آمریکا تصمیم سیاسی خود را گرفته و به تعهداتش پایبند باشد.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
آخرین بروزرسانی سایت: 1400-12-18 19:40
آخرین دیدگاهها